Πάμε για πεζοπορία στην Πορτίτσα!


Ανακαλύψτε ένα συναρπαστικό και μοναδικό τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και απαράμιλλης ομορφιάς! Το ανεπανάληπτο φαράγγι της Πορτίτσας στους πρόποδες του όρους Όρλιακα με το παραδοσιακό πέτρινο γεφύρι στην είσοδό του, ένα στολίδι της λαϊκής τέχνης!
Το χωριό Σπήλαιο είναι χτισμένο στο «μπαλκόνι» του βουνού Όρλιακα. Για τους κατοίκους του, η ζωντανή φύση είναι καθημερινότητα, ενώ για τον επισκέπτη συναρπαστική αποκάλυψη. Το μέρος έχει χαρακτηριστεί ως "τοπίο  ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους - ΤΙΦΚ" λόγω της απαράμιλλης ομορφιάς και της ιδιαιτερότητάς του.

Από το Σπήλαιο, λοιπόν, ξεκινάμε την πεζοπορία μας περπατώντας σε ένα μονοπάτι που παλιότερα οι κάτοικοι το χρησιμοποιούσαν για να έχουν πρόσβαση στις πηγές του ποταμού Βενέτικου αλλά και στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Σύντομα φτάνουμε στην κοιλάδα της Πορτίτσας η οποία οδηγεί σε ένα βαθύ φαράγγι. Εκεί δεσπόζει το γεφύρι της Πορτίτσας, ένα από τα ωραιότερα γεφύρια του Νομού Γρεβενών, σε ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς παγκοσμίως! 


Κατασκευάστηκε το έτος 1743 με προσφορές από το Μοναστήρι του Σπηλαίου. Κάτω από την καμάρα του περνάει ο Βενέτικος ποταμός, παραπόταμος του Αλιάκμονα. Πίσω από το γεφύρι θα αντικρίσουμε δύο τεράστιους βράχους που ορθώνονται σαν συμπληγάδες πέτρες και προσδίδουν μία άγρια ομορφιά στη κοιλάδα. Μικρή στάση να απολαύσουμε τη θέα και επιστροφή από το καλντερίμι πάλι στην πλατεία του χωριού.


Πληροφορίες για την εκδρομή:

Περίοδος υλοποίησης: Η εκδρομή διεξάγεται όλο το χρόνο! 

Τιμές:
Μέχρι 4 άτομα, το συνολικό κόστος είναι 60 ευρώ. Από 4 άτομα και πάνω το κόστος είναι 15 ευρώ ανά άτομο. Ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 2 άτομα.

Σημείο Συνάντησης:
Στις 10:00 το πρωί στην πλατεία του χωριού Σπήλαιο Γρεβενών.


Διάρκεια Προγράμματος: 2,5 – 3 ώρες
Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολη πεζοπορία, ιδανική για οικογένειες και για όλες τις ηλικίες.
 

Επιπλέον υπηρεσίες: Για μικρές ή μεγάλες ομάδες υπάρχει δυνατότητα να οργανώσουμε υπαίθριο γεύμα (πικνίκ), κατόπιν συνεννόησης.


Κάντε την κράτησή σας online:

Searching Availability...https://greekadventure.com/el/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CE%93%CF%81%CE%B5%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%AC

Γράψτε το σχόλιό σας!Δείτε κι αυτά!