Βόλτα στο Δοτσικό Γρεβενών!


Ένα από τα πιο όμορφα, πέτρινα χωριά των Γρεβενών με το παλιό γεφύρι στο κέντρο του!Η διαδρομή που προτείνουμε είναι μετάβαση μέσω Κυπαρισσίου και Καλλονής και επιστροφή μέσω Καληράχης. 

Στο Κυπαρίσσι μπορείτε να σταματήσετε στον παλιό ναό του Αγίου Γεωργίου που θα συναντήσετε στα δεξιά σας και αν είναι ανοιχτός, να τον επισκεφθείτε, όπως και το Λαογραφικό Μουσείο που βρίσκεται δίπλα. Μπροστά από τον ναό όμως, μην ξεχάσετε να ρίξετε ένα μικρό κέρμα στο πέτρινο λιοντάρι και να κάνετε μια ευχή, γιατί λένε ότι πιάνει!


Ο Ναός του Αγίου Γεωργίου στο Κυπαρίσσι

Το Λαογραφικό Μουσείο στο Κυπαρίσσι

Συνεχίζοντας προς Καλλονή προτείνουμε μια στάση στο Αγίασμα της Παναγιάς όπου θα βρείτε ένα παλιό πηγάδι μέσα σε ένα εκκλησάκι. Από εκεί μπορείτε να βγάλετε ένα κυπελλάκι με νερό το οποίο λένε πως είναι αγιασμένο και δεν χαλάει ποτέ! Αν και μπορείτε να βρέξετε τα χείλη σας με αυτό, δεν προτείνεται προς πόση, αλλά θα εντυπωσιαστείτε από την καθαρότητά του!


 Σε πρώτο πλάνο το Αγίασμα και πίσω ο Ναός της Παναγιάς στην Καλλονή

 Το εσωτερικό στο Αγίασμα με το πηγάδι

Το πηγάδι στο Αγίασμα

Φτάνοντας στο Δοτσικό θα βρείτε πάρκινγκ στο κέντρο του χωριού και μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα ταβερνάκια που έχουν πάντα καλό και προσεγμένο φαγητό. Φυσικά θα περιηγηθείτε στο πέτρινο γεφύρι (κτισμένο το 1804) που είναι το μοναδικό εντός οικισμού του Νομού Γρεβενών.

Όπως και η Καλλονή, το Δοτσικό είναι πετρόκτιστο στο μεγαλύτερο μέρος του και τα στενά δρομάκια του κρύβουν πολλές ομορφιές! 


Φωτογραφίες από το Δοτσικό

Επιστρέφοντας, επιλέξτε τη διαδρομή μέσω Καληράχης για να κάνετε και μια στάση στο πάρκο της εκκλησίας του χωριού γιατί μπορεί να σας περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη όπως στην παρακάτω φωτογραφία από τον περασμένο Μάρτιο!Χάρτης


Γράψτε το σχόλιό σας!Δείτε κι αυτά!