Στη γιορτή κερασιού στις Αμυγδαλιές Γρεβενών!Κάθε χρόνο οι Αμυγδαλιές γιορτάζουν τα κεράσια τους στην πιο γλυκιά γιορτή!Όλο το χωριό υποδέχεται τη νέα σοδειά με κέφι και ξεφάντωμα, με παραδοσιακούς ρυθμούς και πολλά πολιτιστικά δρώμενα. Με λαϊκά και έντεχνα ακούσματα, με παραδοσιακή μουσική και χορούς αλλά και με πολλές ακόμα δραστηριότητες, στήνεται ένα πανηγύρι που παρασύρει ολόκληρο το νομό στους χαρούμενους ρυθμούς του. 

Η «Γιορτή Κερασιού»,  λοιπόν, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός  Σύλλογός του χωριού σε συνεργασία με το Δήμο Γρεβενών και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών, έχει γίνει θεσμός και γίνεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο. Είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση του είδους της, της Δυτικής Μακεδονίας και περιλαμβάνει εκδηλώσεις Πολιτιστικές (θέατρο, μουσική, παραστάσεις για παιδιά κ.ά.), καθώς και διαλέξεις, συζητήσεις, εκθέσεις κλπ. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται συνήθως το  τελευταίο Σάββατο του Ιουνίου, με τη δημοτική βραδιά στην οποία συμμετέχουν τα κορυφαία δημοτικά συγκροτήματα απ' όλη την Ελλάδα, ενώ μοιράζονται δωρεάν πολλά κεράσια. 

Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορες ποικιλίες κερασιού αλλά και πολλές συνταγές! Γευτείτε το υπέροχο γλυκό του κουταλιού, τις κομπόστες και τα παραδοσιακά λικέρ που φτιάχνουν οι ντόπιοι, ενημερωθείτε για την παραγωγή του υπέροχου αυτού φρούτου και γνωρίστε από κοντά τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού θα εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο τις εμπειρίες σας με την έκθεση προϊόντων και φαγητών των γυναικών, ενώ παράλληλα θα βρείτε ενημερωτικά περίπτερα και εκδηλώσεις δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά σας. Όταν τα κεράσια γιορτάζουν, ολόκληρος ο νομός Γρεβενών γλυκαίνει ακόμα περισσότερο!
Κείμενο: www.e-amigdalies.gr

Φωτογραφίες
Χάρτης


Γράψτε το σχόλιό σας!Δείτε κι αυτά!